Quick Links  
 
Actuele Spotkoers

Telefoon
+31 (0)20-689 5066
+31 (0)6-24994106


Achtergronden

 
 
 


Wat is het belang van goud voor een bedrijf/particulier?

Een goudreserve geeft een bedrijf/particulier meer slagkracht, daadkracht en alternatieven want:
  1. Goud is en blijft kapitaal; ongeacht welke andere (monetaire) factoren dan ook.
  2. Goud is de beste manier om opgebouwde reserves/spaargelden tegen inflatie te beschermen zonder hier al teveel mee bezig te hoeven zijn.
  3. Goud is de meest liquide vorm van kapitaal in welke currency dan ook.
  4. Goud geeft vertrouwen. Er zijn tenslotte keiharde fysieke assets aanwezig.
  5. Goud is een ideaal vehikel om zich tegen valutarisico's in te dekken.
  6. Goud is de beste kapitaalverzekering voor 'worst case scenario's'; zoals orkanen, oorlog, financiŽle meltdown, de zogenaamde 'fat tail events'. Met een goudreserve heeft een bedrijf/particulier meer mogelijkheden om 'going concern' te blijven.

Literatuur
Recent zijn er er drie studies verschenen die uitgebreid het bovenstaande behandelen. Al deze studies komen tot eenzelfde conclusie. Het is voor particulieren en bedrijven noodzakelijk enige reserves in fysiek goud te hebben.
Onderstaande linken verwijzen naar deze studies en wij adviseren u met klem hiervan kennis te nemen.
zie:

-The ibbotson study concluded that, by allocating 7 to 15 percent of a portfolio to precious metals, returns would increase while risk decreased. Samenvatting  Gehele presentatie

-Cheuvreux; Remonitisation of Gold: Start Hoarding! Samenvatting  Geheel rapport

-Gulf Research Center; The Role of Gold. Geheel rapport

Fiatgeld versus goud.  
  
Sinds mensenheugenis is goud gebruikt als geld en was het uitgegeven papiergeld gedekt door fysiek goud. Echter reeds 35 jaar is dit niet meer het geval. Al het het papiergeld is nergens meer door gedekt en wordt naar believen gemaakt door de Centrale Banken; dit is de hoofdreden voor de altijd aanwezige inflatie. Zo is sinds de invoering van Euro in 2002 de koopkracht van de Euro, t.o.v. de Gulden, met zo'n 40% gedaald.
Door de jarenlange enorme cumulatieve geldcreatie is het huidige fiatgeld-systeem topzwaar geworden en heeft weinig relatie meer met de onderliggende economie. Een plotsklapse financiŽle meltdown is een reŽle mogelijkheid geworden. Mocht dit plaatsvinden dan zijn al uw Euro's, pensioenen, lijfrentes en spaargelden in ťťn klap weinig tot niets meer waard. Kapitaal vasthouden in fiatgelden is sowieso niet mogelijk.

EchtGeld ziet het bezit van bullion goud als een ideale verzekeringspolis tegen de onmiddellijke gevolgen van een financiŽle meltdown.

EchtGeld adviseert u om minimaal 300-500 gram goud in bezit te hebben. U bent overal voor verzekerd behalve voor monetaire rampspoed.

Fiatgeld verliest zijn waarde, goud blijft zijn koopkracht houden!